במהלך העשר השנים האחרונות עולם האינטרנט עובר מהפכה שקטה בהרגלי הגלישה והצריכה שלנו. אם היינו רגילים עד כה לגלוש באינטרנט מסלון הבית או בעמדת העבודה, חדירת הסמארטפונים לחיינו טרפה את הקלפים ואפשרה נגישות לאינטרנט וגלישה מכל מקום ובכל זמן.

התחרות בין ספקיות האינטרנט ומחירי האינטרנט הנמוכים, המכשירים הניידים המשתפרים טכנולוגית כל העת וגם מחירם הנמוך מעודדים אותנו לצרוך תכני אינטרנט יותר ויותר. עולם הפרסום כמרקחה ולזירת הגדולים והמתוקצבים יש לפתע מקום והזדמנות גם לבינוניים ולקטנים.

נכון לדקה זו הסטטיסטיקה מצביעה על 70% חשיפה ראשונה במכשירי הסמארטפון לפני שגולש ניגש למחשב השולחני שלו. למעשה, הנתונים הללו כל כך דינאמיים שיתכן וכבר בעת קריאת המאמר הזה הנתונים כבר לא יהיו רלוונטים. מגמה זו מובילה את כל השוק להתמקד בעולם התוכן בטלפונים הניידים, מה שהופף בעצם את הצריכה לנגישה ותגובתית מאוד והיא תתחזק יותר ויותר במהלך השנים. 

אם לפני כמה שנים משפט כמו ‘אם אינך באינטרנט כאילו אינך קיים’ היה רלוונטי, כיום ניתן לומר שאם אין לך נוכחות ונגישות מקסימלית גם בסמארטפון זה כאילו אינך קיים. בעולם המהיר שלנו אנו נדרשים לתגובה מהירה והיה אם נזניח את הזירה שבה מתרחשים הדברים נפסיד בהובלת השוק אליו אנו פונים. 

בעולם של היום אין צ’אנס שני ואם הוא קיים אז הוא קצר עוד יותר ומהיר מהצ’אנס הראשון. אנחנו חייבים להרשים ולספק את הדרישות בפחות משלוש שניות. זה קשה אך לא בלתי אפשרי. 

 

כחלק מדרישות השוק לספק את החשיפה לכמה שיותר פלטפורמות ובחיסכון במשאבי זמן וכסף וכדי להגיע לתוצאה הרצויה, עולם המדיה האינטרנטית ערך התאמות טכנולוגיות ולמעשה הוליד את הצורך בפלטפורמות שאנחנו קוראים להן פלטפורמות רספונסיביות או בשם היותר ידוע אתרים רספונסיביים. 

אתרים רספונסיבים אלו אתרים שניתן לגלוש אליהם ממכשירים שונים כגון טאבלטים, מחשבים שולחניים וניידים בגדלי מסכים שונים. האתרים ‘יודעים’ להתאים

עצמם לנראות אופטימלית ומקסימלית ובכך ממקסמים את החשיפה  של האתר לכמה שיותר אנשים. עם הדרישה בא ההצע וכך ניתן כיום לראות אתרים, מודולים, תוכנות, עמודי נחיתה אפליקציות וכיוצ״ב שנבנים על מערכות רספונסיביות ויכולים לאפשר שימוש או גלישה בכמה שיותר מסכים בו זמנית. 

המשמעות של כל זה היא שאדם שיש לו אתר בית יכול לחשוף את השירות או המוצר שהוא מוכר במכפלות חשיפה ללקוחות פוטנציאליים. אם פעם הנחת המוצא היתה שלקוחות פוטנציאלים ימתינו בסבלנות לצרוך את המידע רק כאשר הם יגיעו למשרד או לביתם מתבררת כיום כמיושנת ודנה את אתר הבית שלא מותאם לגלישה רספונסיבית לכשלון חרוץ.  

שינויים בהרגלי הצריכה מחייבים אותנו להתאמת החשיבה והדרך שבה יציג כל עסק את שירותיו או מרכולתו באתר האינטרנט שלו. בעולם החדש ניתן לגלוש מכל מקום ובכל זמן זה יכול להיות בעמידה בתור בקופת חולים, המתנה למנה במסעדה, המתנה ונסיעה ברכבת, גלישה בזמן הפרסומות בטלוויזיה ואפילו עד כמה שישמע מביך בזמן השירותים, מה שיכול לאפשר לכם תיאורטית לתפוס גם את נשיא המדינה, אדם עסוק לכל הדעות, עם המכנסיים למטה…

הלקוח הפוטנציאלי גולש בטלפון הנייד ללא תלות גיאוגרפית וללא תלות בזמן אך עם זאת סבלנותו קצרה והוא מחפש את המידע הרלוונטי במהירות רבה יותר מאשר בגלישה במחשב עובדה המצריכה מהאתר המותאם לנייד להיות נגיש, זמין וקליט ומעל לכל מניע לפעולה.

כדאי לזכור ולקחת לתשומת לב, שבאחת נכנס הלקוח הפוטנציאלי לאתר שלך דרך הנייד זה לא מובן מאליו שהוא יחזור אליו באמצעות המחשב או הטאבלט, אלא אם כן מוצע לו מידע אטרקטיבי במיוחד שהוא מרגיש שהוא יכול להסתייע בו ולעניין אותו לאורך זמן.

לסיכום.

עסק שהעלה אתר לאוויר בטווח של לפני שלוש שנים ואחורה מחוייב המציאות להתחדש באתר רספונסיבי שיתן מענה לדרישות השוק ומאידך עסק שאין לו אתר ומתכוון להעלות אחד שכזה חייב לוודא שהאתר החדש שלו יהיה רספונסיבי ומותאם לגלישה בנייד שכן, לשם צועדים העולם והקידמה כך יהיה לו סיכוי להישאר במסלול התחרות ואולי אפילו להיות מוביל בתחומו.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.